Valon asialla vuosikymmenten ammattitaidolla

Vuonna 1958 Wärtsilän telakalla työskennellyt laivasähköasentaja, 18-vuotias Kauko Lindström, teki kesken työpäivän päätöksen, joka muutti hänen elämänsä: nuorimies halusi tehdä töitä, jossa hänet tunnettaisiin omana itsenään – ei vain prikkanumerona 4726.

Hieman myöhemmin Kaukon tie vei töihin Turun Asennuspajalle. Siellä hän kerrytti arvokasta kokemusta urakoiden vetämisestä viiden vuoden ajan. Lopulta vuonna 1969 oli selvää, että hänen ammattitaitonsa ja osaamisensa riittäisivät hyvin oman yrityksen perustamiseen. Niinpä Kauko perusti ensimmäisen yrityksensä 29-vuotiaana yhdessä kollegansa kanssa. Reilu vuosikymmen myöhemmin, maalisuussa 1984, Kaukon perusti oman sähköurakointiyrityksensä Sähkö-Max Oy:n.

Vuonna 1985 Turun Itäharjuun Siltalan veneveistämön vanhoihin tiloihin perustettiin Sähköextra-niminen kodinkonekauppa, jonka valikoima laajeni myöhemmin sähkötarvikkeisiin ja valaisimiin. Kun yritys tuli myyntiin vuonna 2002, viereisellä Voimakadulla pajaansa pitänyt Kauko osti sen omakseen – sähkötarvikeliike kun tarjosi täydentävää palvelua hänen urakointitoimintaansa.

Nyt, yli 30 vuotta myöhemmin, kivijalkamyymälämme ja sen asennus- ja suunnittelupalvelu toimivat alkuperäisellä paikallaan Turussa osoitteessa Tierankatu 8. Valogalleria.fi on yrityksemme design-valaisimiin erikoistunut verkkokauppa. Kaukon siirryttyä eläkepäiville perheyrityksen johtoon astui hänen tyttärensä, valaisimiin erikoistunut Marjut Lindström.

Tehtävänämme on kannustaa ihmisiä panostamaan valoon enemmän. Kaikkea tekemistämme ohjaavat yhä Kaukon näkemykset: meille ihmiset eivät ole vain numeroita. Ja jos jotain sovitaan, siitä pidetään kiinni.