Artemide

1960 luvulla perustettu Artemide on yksi tunnetuimpia italialaisia valaisintehtaita. Yrityksen suunnittelijoita ovat mm. Vico Magistretti, Michele De Lucchi and Giancarlo Fassina, Herzog & De Meuron, Issey Miyake. Artemiden tunnetuimpia tuotesarjoja on Tolomeo-sarjan pöytä- ja jalkavalaisimet, sekä innovatiiviset sisustusvalaisimet.

Bega

Saksalainen Bega on erityisen tunnettu laajasta ulkovalaisinvalikoimastaan. Yrityksen laadukkaat, modernin muotokielen omaavat valaisimet ovat erityisesti arkkitehtien suosiossa.

Flos

1960-luvulla perustetun italialaisen Flosin valaisinmallistoa on ollut suunnittelemassa aikansa nimekkäimmät suunnittelijat kuten Achille ja Pier Giagomo Castiglioni sekä Tobia Scarpan. Heidän valaisimiaan on yhä yrityksen tuotannossa ja ne ovat saavuttaneet klassikkostatuksen. Tänä päivänä Flos on arvostettu tuotemerkki, joka tekee yhteystyötä tunnettujen muotoilijoiden kuten Philippe Starckin, Jasper Morrisonin ja Marcel Wandersin kanssa.

Foscarini

Foscarini on tehnyt 35 vuotta innovatiivisia ja sisustuksellisia sisävalaisimia. Yritys edustaa italialaisen valaisinsuunnittelun kärkeä, ja on yksi Euroopan johtavista laadukkaiden design valaisimien myyjistä. Yrityksen suunnittelijoita ovat mm. Rodolfo Dordoni, Marc Sandler, Patricia Urquiola ja Vincente Garcia Jimenez.

Gubi

1967 perustettu Gubi on keskittynyt designklassikoiden laadukkaaseen uustuotantoon. Sen mallistosta löytyvät 30- luvun Bauhaus henkinen Bestlite sarja kuin Paavo Tynellin klassikkomallitkin.  Yrityksen valikoimissa on myös huonekalu- ja sisustusesineitä.

Hay

Hay on tanskalainen yritys, joka valmistaa huonekaluja, valaisimia sekä piensisustustavaroita. Hay uskoo, että hyvä muotoilu on kaikkien oikeus. Sen korkealaatuiset tuotteet ovat laajan yleisön saatavilla. Tuotteet on suunniteltu niin kotiin kuin työtiloihin.

Lightpoint

25 vuotias tanskalainen Lightpoint edustaa modernia skandinaavista valaisinmuotoilua. Tuotteet on suunniteltu yksityiskoteihin ja pientoimistoihin. Yrityksellä on laaja valikoima laadukkaita seinä, katto- ja riippuvalaisimia.

Louis Poulsen

Vuonna 1874 perustettu Louis Poulsen on tunnettu skandinaavisesta valaisinmuotoilustaan ja nimekkäistä suunnittelijoistaan kuten Poul Henningsen, Arne Jacobsen, Verner Panton, Øivind Slaatto, Alfred Homann, Oki Sato ja Louise Campbell. Louis Poulsen tunnetaan sekä arkkitehtonisista julkisen tilan valaisimistaan että laajasta sisustusvalaisinvalikoimastaan, joista monet valaisimallit ovat nousseet klassikoiksi ja keräilijöiden suosioon. Erityisen tunnettu yritys on Poul Henningsenin 20-50 -luvulla suunnittelemista sisustusvalaisimista, joista lukuisat ovat edelleen yrityksen mallistossa.

Nemo

Franco Cassinan vuonna 1993 perustama Nemo edustaa italialaista design perinnettä parhaimmillaan. Yrityksen ”The Masters” –kokoelma sisältää ainutlaatuisen valikoiman lamppuja, jotka ovat suunnitelleet 1900-luvun muotoilun suuret nimet kuten Le Corbusier, Charlotte Perriand, Vico Magistretti, Franco Albini ja Kazuhide Takahama. Nykysuunnittelijoista Nemo tekee yhteistyötä Mario Bellinin, Jean Nouvelin, Andrea Branzin, Bernhard Osannin ja Arihiro Miyaken kanssa. Yrityksen valaisimet ovat muodoltaan innovatiivisia ja valoteknisiltä ratkaisuiltaan harkittuja.

Wever & Ducre

Belgialainen, 80-luvun alussa perustettu valmistaja, jolla on laaja arkkitehtuuristen valaisimien valikoima koti- ja toimistotiloihin. Yritys on panostanut asennusteknisiin valaisimiin ja niiden ajan hengen mukaiseen muotoiluun.

&Tradition

&Traditionin huonekalu-, valaistus- ja sisustusesineiden valikoima sisältää niin vuosisadan puolivälin klassikoiden uudelleen tuotantoa, kuten Verner Pantonin Flowerpot lampun, kuin nykyaikaista designia edustavia valaisimia.