Valon värillä on suuri vaikutus tilan tunnelmaan. Valon värilämpötila ilmoitetaan kelvin-asteikolla ja mitataan kelvineissä (K). Kelvin ilmaisee polttimon tuottaman valon värin. Mitä korkeampi lampun värilämpötila on, sitä kylmempää ja sinertävämpää valoa se tuottaa. Yleisimmin Suomessa käytetään 3 000K:n (lämmin valkoinen) ja 4 000K:n (neutraali valkoinen) LED-valaisimia ja valonlähteitä. Hehkulampun värilämpötila on n. 2700K.

Kylmempi valo (4000K neutraali valkoinen) valkoisessa kylpyhuoneessa voi tuntua joillekin liian voimakkaalta ja kylmältä, kun taas toiselle se on ainoa oikea puhdas, tarpeeksi kirkas ja ilmava valo. 4000K valo toimii hienosti ulkovalaistuksessa sekä sisätiloissa, joissa sisustuksen värimaailma on valkoinen, sininen, musta tai harmaa.

Me Valogalleriassa suosittelemme hyvälaatuista 3000K valonlähdettä, kun tilaan halutaan lämpöä. Se on valkoisen sävyistä suosituin, sillä valo ei ole lämpimästä sävystään huolimatta keltainen.

Rentouttavan ja tunnelmallisuutta korostavan tilan luomiseksi värilämpötilan kannattaa olla vielä lämpimämpi. N. 2500K – 2700K lämpimän valkoinen valaistus tekee huoneesta tunnelmallisen, ylellisen ja rentouttavan.

Sopivan värilämpötilan valinnassa ei ole oikeaa tai väärää, siihen vaikuttavat henkilökohtainen mieltymys, tilan muut värivalinnat sekä tilan käyttötarkoitus.